7 Ara 2011

Değişim iyidir

Bazı duygular hiç değişmeyecek sanırsın ya; ne büyük hataymış.
Büyüdükçe daha iyi anlıyorum.
Okuldayken en canciğer arkadaşınla bir gün iki yabancı olacağına hiç inanmaz insan,çok sevdiği parfümünden çok sıkılıp bir gün değiştireceğine,yemeyi çok sevdiği bişeyin bi gün midesini bulandıracağına,asla yapmam dediği birşeyi nasılda mecbur kalıp yaptığına,ölene kadar severim diyipte nasıl da o sevginin eriyip gittiğine...Hiç ihtimal vermediğimiz neler geldi başımıza şu hayatta.Ne büyük konuşmuşuz ya da ne safmışız...Nasıl da kötü birşeydir annenin haklı çıkması.Nasıl bir yenilgidir bu haklılığı görmek.
"Bırak beni kendi hatamı yapayım" dediğimizde onun içinin nasıl acıdığını anlamam benim de anne olmama bağlıymış.Demekki bu böyle bir kısır döngü.Onunda annesi haklıydı,benimde annem ve ben de mi haklı olucam çocuğumun hayattaki hataları karşısında.Ne acı!
Örneğin; uyurken bile elini tutmadan uyumadığın,uyurken izlemeye doyamadığın insanı yanına yaklaştırmak gelmiyorsa içinden bütün suç sende olamaz.Herkes seni suçlamaya başladığında eskiden yapıp artık yapmadığın birşeylerde,tüm bu insanların atladığı çok büyük birşey yok mu sizce?
Bazı şeyleri yıllarca hunharca harcamış,sömürmüş,ezmiş geçmiş;ve nasılsa "o bunu kaldırır" diye düşündüğünde bir anda duvara çarpışın bundandır belki.
O herşeyi kaldıran,sabreden,fedakarlık eden,bekleyen,susan,seven,kendini paralayan insan belki de sonunda kendi değerini anlayıp "hop orda dur"diyebilecek olgunluğa ulaşmıştır.Belki de aptallıklarının farkına varmıştır.Ve sen her kimsen onun hayatında artık öyle kolay at koşturamayacağın için perişansındır.
Ve sen,siz,hepiniz bir insanı üzebilen,kırabilen,hayatını zorlaştıran,onun içine sıkıntı olan sizler bundan sonra kendinize yeni avlar bulmak için defolup gidebilir ya da kuyruğunuzu kıstırıp biraz insan olmaya çalışabilirsiniz.Saygılı,fedakar,sabırlı...Çünkü artık geri sayım başladı...Değişim iyidir,olması gerekir,iyi gelir...

http://www.dailymotion.com/video/x6j20c_baris-manco-donence_music

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder