25 Kas 2011

iNSAN SEVİNCE HERŞEYE KATLANIYOR MU?

Öncelikle başlamadan belirtmek isterim ki yazacaklarım benle ilgi değil sadece bir gözlemim ve son yıllardaki düşüncemdir.

Sabah facebookta bir arkadaşım"geri sayım başladı..."yazmıştı buradan aklıma geldi.
Çok eski bir arkadaşım hem mahalleden hem okuldan; çok da severim kendisini ama okul bitince çok uzun zaman görüşmedik aralarda sosyal medya haberleşmeleri kırk yılda bir buluşma vs.En son buluştuğumuzda yeni evlenmişti.Evlendiğini zaten facebooktan öğrenmiştik,çok aşık,çok mutlu görünüyordu kocaman gülümsemesi daha da kocamandı,yanağındaki gamzesi daha da belirgin.Ben bazen üzülürdüm gül gibi kız evlenmekte geç kaldı diye ama sonra bu mutluluğunu görünce çok sevinmiştim.
Buluşmamızda biraz anlattı nasıl tanıştığını,aşkını,evliliğini.Pek memnun olmadığı şeyler de vardı eşi yurtdışında çalışıyordu ve ev açamamışlardı(bakınız. ben)ve kayınvalidesinin evinde kalıyordu.Tabii çok uzun sürememişti bu kalışlar,her kayınvalide gibi onda da arızalar çıkmış ve kız annesinin evine taşınmıştı.Kocası geldiğinde gidip kaynanasında kalıyorlardı.Sonra zaman geçti kısa bir zaman ben baktım facebookta soyadı eskiye dönmüş.Hemen anladım ama arayıp üzmek istemedim.Yine buluştuk "ayrıldım aman kurtuldum" dedi.
Düşünüyorum da insan sevince gerçekten herşeye katlanabilir,göğüs gerebilir,savaşabilir gibi geliyor.Sadece O yanında olsun ikisi beraber olsun herşey vız gelir gibi.Ama işin aslı bu değil ya yaşımız büyüdü de anlıyorum bunu ya da devir değişti de ondan.
Sevgi bazen hiçbirşeye yetmiyor.Hayatta o kadar çok katlanamayacağımız şey varken huzursuzluğa,az görüşmeye,gereksiz insanlarla gereksiz mecburiyetlere insan "DUR"diyor.
Bence en iyisini yapıyor.Arkadaşım da en iyisini yaptı ve şimdi yeni biriyle yeniden evleniyor.Onun adına seviniyorum az zararla kurtulduğu için,ümit ediyorum yoğurdu üfleyerek yiyordur diye.Ona mutluluklar diliyorum.Evlenmemiş herkese de akıl fikir diliyorum.Sevgi bir haltı halletmiyor gün geliyor o çok sevdiğin insan yaşadığın mutsuzluk içinde bir böcek gibi görünebilir gözünüze.Yani eskisi gibi aşklar sadece filmlerde kaldı.Yok böyle bir dünya boşa hayal kurmayın...En az iç sıkıntısıyla yaşayabileceğiniz insanı seçin.Olmuyorsa salın gitsin.Hayat çok kısa ve aslında hayat tek kişilik.

1 yorum: