11 Kas 2011

Bir Cuma Yazısı-Sevdiğim Japon Yemekleri

Sevgili okuyucu,bu postta sizlere sevdiğim Japon yemeklerinden bir kuple sunacağım.
Hemde resimli olarak.

1.Katsudon:Japon pilavı üzerine dana sinitzelin parçalanmış halini serpiştirilerek,üzerine yumurta kırılarak ve taze soğan dilimcikleriyle süslenerek yapılan bir şahane yemek.Tonkatsu sosu da dökünce Allaaah diye bağırarak yediğim bir yemek kendisi.



2.Kushikatsu:Tahta çubuklara geçirilmiş dışı süper bi karışımla kaplanıp kızartılmış erçikler.Çubukların arasında da aynı karışımla kaplı kızarmış soğancıklar var.Yanında da ince kıyılmış lahana salşatası ve üzerine limon sıkılarak yenir.




3.Yaki soba:Böyle ip ince koyu gri renkli bir spagettileri var bu vatandaşların.Bunları isterseniz Macro da bulabilirsiniz.Bu makarnalar miso çorbası gibi bi sosu vardır ve üzerinde lahana ve kıyma olur.Yanında wasabiyle şahane olur.



4.Tendon:Kocaman jumbo karideslerin kızartılmasıyla yapılır.Yanında kabak,patlıcan,havuç da olur bazen aynı sosla kızartılmış.Tonkatsuyla şahane olur.





5.Yaki Tori:Bu bizim Özbikle favori yemeğimizdir.Tavuk filetolarının teriyaki sos ile pişirilmesiyle yapılır.Yok böyle bir tavuk.






6.Omurais:Omletin içine bezelyeli,ketçaplı,tavuklu japon pilavı sarılarak yapılır.Böyle yazınca iğrenç gibi gelebilir.Ama Aslında çok güzeldir.






7.Chirashi zushi:Çakma suşi de denilebilir.Sushi malzelemelerinin açık olarak servis edildiği bol malzemos bir deniz mahsullü pilavdır.




Gelin bi öğlen yemeğe  beklerim....

2 yorum:

  1. Hey gidi heyy hemserim olan capon asci benim masama yollardi bu yemeklerden.. Kare rais i sevmiyor musun sen? Ben teri yaki ve kare raisi tek gecerim.

    YanıtlaSil
  2. Ps: arka plan pek hos olmus

    YanıtlaSil