17 Kas 2011

Bir gezdin bin anlattın diceksiniz...

Şimdi son 2 yıldır kendini bebeğine adamış ve hayattan kopmuş bir kişi olarak her gittiğim yer benim için bi şahane.Nereye gitsem bi mutluyum,bi eğleniyorum,bi desarj durumları.Dün akşam da uzun zamandır planladığımız çılgın kuzenler dörtlüsü olarak Bostancı Çınaraltı Mangalbaşına gittik.Ben çok et sevmem yani öyle bonfileye ,T-bone a falan dalamam kolay kolay.Genelde tavukçuyumdur.Ama mangal olayını çok severim.O bibercikler,domatescikler ve sucukcukları mangalda pişirmeye ve yemeye bayılırım.
Tabii gönül isterki mangal olayı açık havada,ve hava açıkken olsun ama koca yaz geçti bir türlü mangal olayına giremedik.
Neyse çareyi buraya gitmekte bulduk.Çook yıllar önce Kanlıcada vardı böle bir yer kendin pişirci ama orası buranın yanında çok tırt kalırmış.Belki bileniniz vardır ama biraz anlatıcam;
en azından 30 tane mangal var ,ve masalar da epep büyük,gidiyorsun etini seçiyorsun,getiriyorlar kafana göre pişirip yiyorsun.Mezeler falan da var ama onlar biraz tırttı.Ama ortam şahane,rakı,şalgam,manyak kuzenler,bol kahkaha,ve patlayana kadar yemek bana çok iyi geldi.Hesap ta o kadar ete rağmen anormal değildi bana göre adam başı 70 gibi gibi.Bir tek kötü tarafı var hayvan gibi et ve mangal kokusu siniyor üzerine.Yani sanki kendi tenine bile bi ocakbaşı parfümü sıkmışsın gibi oluyor.Arada tavanı açıp buz gibi havayla ortamı havalandırıyorlar ama olmuyor tabii.30 tane mangaldan 300 kg et kokusu yinede içine işliyor.Bence dükkanın dışına bir vestiyer yapsalar fena olmaz en azından montlara sinmez koku.
Tabi ben bu gecenin keyfiyle oradan çıkıp taksiye bindiğimizde taksi söförünün apaçi olması karşısında ve kafanında güzelliğiyle yol boyunca gülme krizine girdim.Bütüün sinir stress boşaldı bir ferahladım ve et kokularımla kızıma koştum.Tavsiye ederim kışın yapılacak değişik bir aktivite bence.

1 yorum:

  1. ocakbasi bir, raclette iki...

    ikisi icinde ic camasirlarina kadar kokmaya deger ama :)))

    YanıtlaSil